joi, 30 mai 2013

Desert la pahar

Stii zilele acelea in care nu iese soarele? In care norii au acoperit cerul si nu mai vor sa plece? Zile in care nu ai chef sa faci nimic, hoinaresti pe internet dupa lucruri romantice, vrei ceai cald si aromat si adori sa stai cat mai mult in pat la caldurica. Ei bine, una din acele zile e azi. Dar cel putin eu, in zilele de genul acesta, am pofta sa mananc ceva dulce. Si cum chef de bucatareala nu exista, am preparat rapid un desert gustos si foarte simplu, cu ingredientele pe care le-am gasit prin frigider si cu niste delicioase capsunele, culese de sotul meu din gradina. Yummiiii :)




Ingrediente: (pt. 4 portii)
  • 80 g crema mascarpone
  • 100 g smantana pentru frisca
  • 30 g zahar
  • 2 picaturi esenta vanilie
  • 8 piscoturi
  • 20 de caspuni

Mod de preparare:
  • In bolul de la mixer turnam smantana pentru frisca si o mixam aprox. 5 minute, adaugand pe rand in ploaie zaharul. Cand frisca s-a intarit suficient, adaugam crema mascarpone si esenta de vanilie si mai mixam putin la viteza mica, pana compozitia este omogena.
  • Pregatim 4 pahare pentru desert. Spalam capsunele si le curatam.
  • Luam din compozitia de frisca si mascarpone cu o lingura si formam un strat de crema la baza paharelor. Peste acest strat, adaugam un strat de piscoturi rupte in bucatele mici, apoi un strat de capsuni taiate feliute.
  • Apoi mai adaugam un strat de crema si cateva bucatele de piscoturi. Ornam cu o lingurita de crema, o capsuna si o jumatate de piscot. 
  • Servim cu pofta! :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena