Astazi va propun laptele de migdale, bogat in proteine, acizi grasi, omega 3 si multe vitamine benefice pentru organism.
Ingrediente:
- o cana de migdale (lasate peste noapte la hidratat, in apa)
- 2 cani de apa plata
- 1 lingura miere sau sirop de agave
- 1/2 pastaie de vanilie
- cacao (optional)
1. Seara se pun migdalele la inmuiat intr-un bol, acoperite cu apa.
2. A doua zi se clatesc bine si se pun la robot, adaugand peste ele 2 cani cu apa plata.
3. Se porneste blenderul pe treapta maxima pentru aproximativ un minut.
4. Se adauga mierea (siropul de agave) si semintele din pastaia de vanilie apoi se mixeaza pentru cateva secunde. Daca doriti un lapte cu gust de ciocolata se adauga si o lingura de cacao.
5. Se poate servi imediat, iar laptele care ramane se poate pastra in frigider pentru 2-3 zile.
Si eu incerc usor usor sa ma obisnuiesc cu preparatele vegane si raw , sunt vegetariana deocamdata dar intotdeaua e loc de mai bine ! O sa incerc sa fac si eu laptele de migdale si foarte mult mi-au placut turtele din porumb. Toate cele bune .
RăspundețiȘtergereAmalia, ma bucur sa aud ca esti interesata de alimentatia sanatoasa :) Si eu sunt vegetariana, dar gatesc vegan destul de des si raw cand am ocazia. Laptele de migdale merita incercat, te asigur ca o sa iti placa. Iar turtele din porumb sunt unele din preferatele mele, asa ca ma bucur mult sa aud ca ti-au placut :)
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Este atat de usor de facut laptele de migdale..
RăspundețiȘtergereL-am tot cumparat din Carrefour dar e cam scump si oricum nu e raw.
O sa incerc si eu laptele de migdale facut in casa.
Asa este Juliana, laptele de migdale facut in casa este mult mai sanatos decat cel de cumparat si in plus de asta se face si foarte usor. Chiar merita incercat ;)
RăspundețiȘtergereSper ca ti-a placut daca l-ai facut, daca nu, nu mai sta pe ganduri. O sa iti placa la nebunie!