Una dintre cele mai cautate retete de pe blogul meu, este Salata de quinoa, o reteta pe care am postat-o in urma cu 2 ani. Pentru ca de atunci am facut nenumarate variante de salata de quinoa, am zis sa va mai arat si voua din cand in cand cate-o combinatie care ne place. Astazi o sa va prezint o salata simpla si rapida, cu un aspect vizual foarte frumos, din cauza sfeclei, care ii confera un placut aspect roz. Sper sa va placa si sa o preparati si voi. Despre quinoa si beneficiile ei puteti afla cateva lucruri de aici.
- 100 g quinoa
- 1 sfecla rosie micuta (80 g)
- 1 avocado
- 4 ridichi
- 1 castravete
- 6 rosii cherry
- 3 cepe verzi
- frunze de patrunjel
- sare, lamaie, ulei
Mod de preparare:
- Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal sub jet de apa. Atentie, quinoa trebuie spalata foarte bine inainte de a fi fiarta, ca sa nu ramana cu un gust amarui.
- Punem quinoa la fiert in apa cu sare (apa sa fie cam dublu decat cantitatea de quinoa).
- Intre timp ne ocupam de legume: sfecla (eu am avut sfecla direct fiarta, asa am cumparat-o, dar daca o aveti cruda, o fierbeti in prealabil) o curatam si o taiem cubulete, avocado la fel, ridichile le spalam, le curatam de frunze si le taiem feliute; la fel si castravetele. Rosiile le spalam si le taiem pe jumatate. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, cu tot cu codite. Frunzele de patrunjel le spalam si le tocam cat de marunt de place.
- Dupa ce quinoa a fiert, o strecuram si o lasam la racit.
- Punem toate ingredientele intr-un castron, adaugam sare, lamaie si ulei dupa gust si amestecam bine.
- O servim rece.
Ce frumos ai montat-o în farfurie!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alina. Da, cand imi iau suficient timp, iese ceva frumos, dar din pacate de obicei le fusaresc :)
RăspundețiȘtergere