Si pentru ca de sarbatori stiu bine ca fiecare dintre noi
Ingrediente:
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 60 g soia granule
- 3 lg pasta de tomate
- 3 lg faina
- 250 ml smantana
- 1 lg mustar
- 1 lg boia de ardei
- 2 pahare supa de legume
- condiment Vito (vegeta)
- sare dupa gust
- 2 lg ulei
Mod de preparare:
- Granulele de soia se pun intr-un pahar, se toarna peste ele apa calda si se lasa la inmuiat 20 de minute.
- Ceapa si morcovii se curata, se spala si se dau la robot cu lama S pana sunt maruntite bine.
- Apoi se transfera intr-o tigaie, se adauga peste ele 2 linguri de ulei si o jumatate de pahar din supa de legume (apa fiarta cu vegeta) se acopera cu capac si se lasa la foc mic pentru aprox. 10 minute.
- Dupa 10 minute adaugam soia si inca un pahar din supa de legume. Lasam sa fiarba pana morcovii, ceapa si soia sunt bine fierte.
- Intre timp amestecam 3 linguri de faina cu o lingura de boia si 3 linguri de pasta de rosii (adaugam treptat pasta de rosii peste faina amestecand intr-un singur sens cu lingura de lemn, ca la maioneza). Daca amestecul este prea gros, adaugam putina apa rece.
- Turnam incet aceste amestec peste morcovi, amestecand continuu.
- Lasam sa dea un clocot apoi adaugam in compozitie o lingura de mustar si 250 de ml smantana, amestecand pana la omogenizare.
- Potrivim de sare, oprim focul si mai lasam sosul pentru 5 minute acoperit cu capac.
- Se poate servi cu paste, legume la gratar, sau cum doriti.
Apa fiarta cu Vegeta? S-a stricat toata treaba... Vegeta este o mizerie plina de coloranti, nu ar trebui sa o mai folositi.
RăspundețiȘtergereFlavia draga, am specificat la Ingrediente ce fel de vegeta folosesc eu: condiment Vito, este fara glutamat, sunt doar legume uscate si putina sare. Eu nu folosesc Vegeta de ani de zile, doar Vito, care e cu totul altceva :)
RăspundețiȘtergereOkay, imi cer scuze, nu stiu exact despre ce era vorba. Parerea mea este totusi ca nu ar trebui sa mai folosesti deloc numele de "vegeta", induce in eroare. :)
RăspundețiȘtergereDa, asa ar fi corect, sa nu mai folosesc termenul "vegeta". O sa scriu de-acum Condiment Vito, ca sa nu fie derutat nimeni :)
RăspundețiȘtergere