Ingrediente:
- 1 pachet aluat pentru tarta (puteti folosi aluat foietaj) cumparat
- 4 mere mari
- 1 dl stafie inmuiate 1/2 ora in apa
- 1 dl zahar (poate varia in functie de tipul merelor, dulci sau mai acrisoare)
- 1 lingura scortisoara
- 1 lingurita pudra de ghimbir
Mod de preparare:
1. Se curata merele de coaja, se taie cubulete, se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se dau la calit putin, la foc mediu. La urma se adauga scortisoara si stafidele.
2. Se unge o tava cu unt si se aseaza foaia de aluat in tava (eu am lasat aluat de vreo 3 cm peste marginile tavii si apoi l-am intors peste mere - asa se aseaza mai bine)
3. Cand merele s-au inmuiat putin, se iau de pe foc si se adauga pudra de ghimbir. In lipsa acesteia, se poate pune un 1/2 cm de ghimbir dat pe razatoarea mica.
4. Se toarna merele in tava, peste aluatul de tarta, se niveleaza usor cu lingura apoi se intorc marginile aluatului peste mere.
5. Se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute, pana aluatul este rumenit putin deasupra.
6. Se scoate tava din cuptor, se lasa tarta la racit apoi se presara cu zahar pudra (sau alt fel de zahar) si se serveste simpla sau cu sos de vanilie.
Pofta buna ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu