vineri, 26 octombrie 2012

Fursecuri cu nuci si gem de prune

Si uite-asa am ajuns si la ultima reteta promisa, din categoria celor cu prune. M-am gandit ca poate aveti pofta sa preparati ceva dulce, rapid si delicios in acest weekend asa ca va las cu reteta aceasta de fursecuri fine si fragede, poate-poate va apucati si voi de treaba si porniti putin cuptorul, daca tot e frigut afara :) Aceasta reteta am gasit-o aici, am modificat-o foarte putin si am stiut pe loc ca o sa fiu incantata de rezultat. Asa a si fost.
Eu zic ca merita sa le incercati si voi, ca sunt foarte usor de facut!





Ingrediente:
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • un ou
  • 70 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g faina
  • 100 g nuci
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • gem de prune (magiun)

Mod de preparare:
  • Se mixeaza untul cu zaharul pana devine o spuma si zaharul este in totalitate dizolvat.
  • Se adauga galbenusul de ou si se mixeaza pana la omogenizare.
  • Se adauga in ploaie faina, dupa ce am amestecat in ea praful de copt si praful de sare.
  • Rezulta un aluat moale si fin, usor de manevrat.
  • Intr-un bol se bate bine albusul cu o furculita, iar in alt bol se pune nuca macinata.
  • Se formeaza fursercurile in felul urmator: formam mai intai bile de aluat pe care le trecem prin albus si apoi le rostogolim prin nuca, pana sunt acoperite bine. Apoi asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si apasam cu degetul in mijloc pentru a se forma o adancitura, unde asezam cu lingurita putin gem de prune. (Se poate folosi si alt tip de gem, dar sa fie ferm).
  • Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru 10-15 minute, sau cat e nevoie in functie de cuptor, pana observam ca fursecurile s-au rumenit putin.
  • Se scot fursecurile pe un gratar si se lasa la racit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena