Astazi am sa va mai prezint ceva dulce din seria retetelor cu prune. Pe urma mai am una din aceasta categorie si gata. O sa trecem la alte retete de sezon.
Pana atunci, va las cu aceasta reteta de bundinca de orez, care se prepara rapid si e delicioasa. Poate fi servita cu drag si celor mici.
Ingrediente:
Pana atunci, va las cu aceasta reteta de bundinca de orez, care se prepara rapid si e delicioasa. Poate fi servita cu drag si celor mici.
Ingrediente:
- 125 g orez
- 100 g zahar
- 500 ml lapte
- 1 pliculet vanilie
- 2 oua
- 1 praf de sare
- o lingura pesmet
- unt pentru uns tava
- gem de prune
Mod de preparare:
- Spalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie)
- Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte si se lasa la racit
- Adaugam peste orez galbenusurile si amestecam usor
- Se tapeteaza o tava (eu am folosit din ceramica) cu unt si apoi se presara o lingura de pesmet si se uniformizeaza, astfel incat sa acopere fundul si marginile tavii.
- Se aseaza deasupra gemul de prune (eu am folosit magiun fara zahar) intr-un strat cat doriti de gros.
- Peste stratul de prune se toarna albusurile batute spuma cu un praf se sare si se uniformizeaza.
- Se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste putin deasupra.
- Pofta buna :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu