luni, 23 ianuarie 2012

Tort de ciocolata cu crema de banane si jeleu de capsuni (RAW)

L-am numit asa pentru ca am vrut sa am in acest tort combinatia preferata a mea: ciocolata+banane+capsuni...yummmyy :) Si a iesit: blatul are gust de ciocolata, crema are gust predominant de banane iar jeleul....nu mai spun... :) A fost partea mea preferata. Delicios!




 Ingrediente:
Blat:
  • 3 cup migdale hidratate peste noapte  (se pot pune si 2)
  • 1 cup stafide
  • 1 cup fulgi de cocos
  • 1/2 cup cacao
  • 5-6 curmale
  • putina miere daca este nevoie
  • putina apa daca necesita
Crema de banane:
  • 2 cup caju hidratat pt 2-3 ore
  • 2 banane
  • 2 cup capsuni
  • 1 cup unt de cocos topit
  • 1 lingura tarate de psyllium (date la rasnita)
  • 1 lingura de lecitina pudra
Jeleu de capsuni:
  • 4 cup capsuni (puteti pune cate aveti)
  • 1 lingura fulgi de agar-agar
  • 2 cup de apa
  • miere dupa gust

    Mod de preparare:
    1. Se pun in vasul robotului cu lama S ingredientele pentru blat si se mixeaza pana compozitia este omogena. Se adauga putina apa daca este necesar.
    2. Se aseaza compozitia pentru blat intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Se niveleaza cu o lingura uda si se da la frigider.
    3. In vasul robotului cu lama S se pun primele 3 ingrediente pentru crema: caju, banane si caspuni. Mixam pana obtinem consistenta unei creme, apoi adaugam untul de cocos topit la bain-marie, taratele de psyllium date la rasnita si lecitina. Mai mixam pentru 30 de secunde si oprim robotul.
    4. Se scoate forma de tort din frigider si se toarna crema deasupra, apoi se niveleaza frumos.
    5. Se da inapoi la frigider pana preparam jeleul.
    6. Se pun fulgii de agar-agar la inmuiat in putina apa pentru o jumatate de ora. Putem sa facem asta inainte sa incepem prepararea tortului, ca sa nu mai asteptam.
    7. Se pune intr-o cratita pe foc agar-agarul peste care mai adaugam putina apa (2 cup), in functie de cate capsuni avem. Fierbem la foc mic pana fulgii de agar s-au topit (max 5 minute cred ca a durat). Apoi adaugam capsunele si mierea, amestecam si luam deoparte. Daca folositi pudra de agar doar dati un clocot si e suficient.
    8. Se lasa jeleul la racit (nici foarte mult sa nu se intareasca) si apoi se toarna peste crema, uniform.
    9. Se da tortul la frigider pentru o ora apoi la congelator pentru inca o ora. E suficient, deoarece se va intari si crema si jeleul excelent.
    10. Inainte de servire se mai poate tine in frigider. Eu l-am scos de la congelator si l-am taiat direct ;)

    2 comentarii:

    1. Vai cat este de frumos! Nici n-ai zice ca este raw. Felicitari!

      RăspundețiȘtergere
    2. Multumesc! Ma bucur ca iti place. Te asigur ca e cel putin asa de bun precum arata :)

      RăspundețiȘtergere

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    © Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

    Designed by ScreenWritersArena