- 250 g boabe de soia
- 1 ceapa potrivita
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- un sfert de telina
- sare, boiade ardei
- ulei
Prepararea acestui pateu este extrem de simpla, iar daca excludem timpul in care soia sta la inmuiat si apoi la fiert, atunci putem spune ca este si extrem de rapida. Procedam in felul urmator: spalam bine boabele de soia, in vreo 3 ape, pana ramane apa de pe ele curata. Apoi punem boabele de soia intr-un castron si turnam peste ele apa cam de 3 ori cat volumul lor, deoarece vor absorbi destul de multa apa. Se lasa pana a doua zi (cel putin 15 ore) la inmuiat, apoi se clateste bine si se pune la fiert pana bobul este moale. Intre timp, pana fierbe soia, curatam legumele (ceapa, morcov, ardei, telina) si le calim intr-o tigaie cu putin ulei si apa. Cand legumele sunt calite si soia este fiarta le dam la robot adaugand ulei, sare si boia de ardei, pana compozitia devine cremoasa. Se pot adauga si alte condimente, dupa preferinta (coriandru, cimbru, usturoi, maghiran, patrunjel). Scoatem compozitia si o lasam la racit, apoi se poate servi. Este ideal pe felii de paine prajita, alaturi de rosii sau masline ;)
Offfffff,mama mia ce deliciu!Au mancat si putoi mei mici!Multam si scuze de vocabular,dar sunt tare fericita ca din toate retetele incercate pana acum ,de acest pateu,e singurul care ne-a placut cu adevarat.
RăspundețiȘtergere:) Ma bucur ca ti-a placut pateul, tie si baietilor. Intr-adevar la gust nu se compara cu alte variante. E super, si noua ne place mult.
RăspundețiȘtergere