sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Pate din faina de soia

 In ultimul timp am cam tras chiulul de la postatul pe blog :) Am o scuza, bine-nteles, ca intotdeauna. Sunt ocupata cu facutul bagajelor si cu treburi de rezolvat inainte sa ma intorc in Romania. Da, ma intorc! Si abia astept! Las Suedia in urma, poate pentru totdeauna, sau poate pentru un timp. Nu se stie niciodata. Scap de chinul pozelor facute in lumina artificiala, deoarece aici soarele este zgarcit si in perioada de iarna se arata doar cateva ore. Plecam la servici pe intuneric, ma intorceam pe intuneric. Nicidecum nu prindeam si eu niste raze de soare care sa imi lumineze fotografiile culinare :) Dar nu-i nimic, acasa o sa am soare din belsug pe langa multe alte facilitati. Inca nu stiu ce o sa imi lipseasca de aici, probabil imi voi da seama doar dupa ce plec. In domeniul culinar aici mi-a lipsit paine buna de acasa, hreanul (l-am cautat in zadar in toate supermarketurile), muraturile noastre romanesti si branza de burduf :)) Dar cel si cel mai mult mi-au lipsit pufuletii :D Hai ca deja m-am lungit la povesti, poate o sa am timp odata sa scriu o restrospectiva a perioadei petrecuta in Suedia, mai pe larg. Pana una-alta, va las in compania unui pate din faina de soia pe care noi il adoram! Partea care nu imi place mie e cu cele 30 de minute in care trebuie supravegheat aproape continuu. Dar....cum am un sot iubitor si rabdator care ma scapa de astfel de momente, s-a sacrificat si de data asta sa stea cu lingura de lemn langa aragaz :) xoxo
In afara de asta, pate-ul se prepara relativ repede si rezultatul sigur va va incanta.





Ingrediente:
  • 2 cup faina de soia
  • 4 cup apa
  • 3/4 cup ulei
  • sare dupa gust
  • lamaie
  • usturoi sau ceapa - optional
Mod de preparare:
1. Se pune la fiert intr-o craticioara faina de soia cu apa. Se fierbe la foc mic aproximativ 30 de minute, amestecand des, pana compozitia are consistenta unui pate.
2. Luam craticioara de pe foc si lasam la racit pate-ul.
3. Cand s-a racit complet adaugam ulei putin cate putin, ca la maioneza, amestecand cu o lingura de lemn.
4. Adaugam sare si lamaie dupa gust.
5. Optional putem condimenta cu usturoi sau cu ceapa.
6. Servim pe felii de paine (sau paine prajita) cu rosii, castraveti, masline, ardei sau alte combinatii dupa plac.

Si o felie pentru voi :)


2 comentarii:

  1. Care dintre retetele pentru pate din soia este mai usor de facut,
    cea cu faina de soia sau cea cu soia boabe?
    Sunt diferite la gust?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Juliana. Pateul din faina de soia este mai usor de facut din punct de vedere al timpului de preparare. Cel din soia boabe necesita mai mult timp (boabele se lasa peste noapte in apa, apoi se fierb destul de greu...). La gust sunt diferite, sigur. Personal, cel din boabe il consider mai gustos.
    Sper sa iti placa si tie :)
    Spor la bucatarit!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena