Ingrediente:
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 50 g hribi deshidratati
- 2 lg ulei
- 5 lg lapte de cocos
- 2 lg de faina
- sare dupa gust
- putin piper
- condiment Vito
- 1 lg frunze uscate de patrunjel
Mod de preparare:
- Intr-un bol cu apa calda punem hribii deshidratati la inmuiat, pana calim ceapa.
- Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le punem la calit in tigaia incinsa cu 2 lg de ulei si 2 lg de apa. Pe parcurs mai adaugam apa cand e necesar. Lasam la foc pana ceapa devine translucida.
- Cand ceapa si usturoiul sunt calite, scoatem hribii din apa, ii stoarcem si ii tocam cat de marunt dorim. Ii adaugam in tigaie si punem apa peste ei cat sa ii acopere. Condimentam putin cu sare si Vito. Acoperim cu capac.
- Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mediu spre mare (sau pana sunt fierti hribii).
- Separat intr-un bol micut punem 2 lg de faina si adaugam treptat cele 5 lg de lapte de cocos (ca la maioneza) avand grija sa nu se faca cocoloase. Eu folosesc lapte de cocos TaoTao luat din Kaufland. Pretul este in jur de 7 lei si il gasiti la raftul cu produse asiatice.
- Turnam amestecul de faina cu lapte de cocos peste hribi, amestecam usor intr-un singur sens si mai lasam 2 minute la fiert.
- Apoi luam de pe foc, adaugam putin piper, gustam de sare si mai adaugam daca este nevoie, adaugam patrunjelul, amestecam si ... asta e! (Daca aveti patrunjel proaspat, folositi-l. Eu am avut doar o frunzulita, pentru ornat :) Inca nu s-a facut in gradina, asa ca am folosit uscat).
- Servim tocana calda langa piure, mamaliga sau orice va place :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu