Ingrediente: pt aprox. 18 buc.
- 1 ou
- 125 g zahar
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 pliculet zahar vanilat
- 80 ml ulei
- 250 g iaurt
- 250 g mere
- 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
- Se mixeaza oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si uleiul, apoi faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.
- Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se taie cubulete mici. Se stropesc cu sucul de lamaie si se adauga in compozitia de mai sus.
- Se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
- Se pregatesc formele pentru briose si se toarna compozitia in ele. Formele se pot umple, pentru ca ele vor creste frumos deasupra.
- Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 20 de minute sau pana cand s-au rumenit.
- Se scot briosele din cuptor si din forme, se lasa la racit apoi se savureaza :) Pofta buna!
Delicioase și atât de ușor de făcut!
RăspundețiȘtergeredaa, Alina, chiar se fac foarte usor! si sunt taaare bune si pufoase :)
RăspundețiȘtergere