Asta nu ma impiedica oricum sa prepar cu drag acest pate de naut indragit de noi. Reteta e foarte simpla, se face rapid, e consistent si gustos.
Ingrediente:
- 300 g naut
- 1 lg tahini
- 2 lg suc de lamaie
- 1 lg ulei de masline
- sare, boia, chimen pudra
- 1 catel usturoi
1. Se lasa nautul la inmuiat peste noapte, intr-un bol cu apa.
2. Se arunca apa de pe naut, se clateste si apoi se pune la fiert in apa cu sare aprox. 2 ore, pana bobul devine moale.
3. Se strecoara nautul dar se pastreaza apa in care a fiert.
4. Se pun boabele de naut in robotul de bucatarie alaturi de restul ingredientelor.
5. Se mixeaza pana se tranforma totul intr-o pasta fina, omogena.
6. Daca pasta este de o consistenta prea tare, adaugam putin din apa in care a fiert nautul si mixam iarasi.
7. Se poate servi cu lipie libaneza sau cu paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu