luni, 7 ianuarie 2013

Sos de morcovi

La multi ani tuturor celor care imi trec pragul bucatariei, mai des sau mai rar, dar sper eu ... cu placere :) Va doresc un an plin de realizari, sa aveti parte de multa sanatate, sa luptati pentru telurile pe care vi le-ati propus si sa fiti inconjurati de oameni dragi! Va salut pe toti cu mult drag, va multumesc pentru ca m-ati citit in anul trecut si sper ca va veti pastra obiceiul si in 2013 :)

Si pentru ca de sarbatori stiu bine ca fiecare dintre noi a cam intrecut masura a mancat pe saturate, acum ar fi cazul sa consumam cat de multe legume si fructe. Pentru astazi v-am pregatit un sos de-li-cios din morcovi cu granule de soia, care merge excelent cu paste, dar totodata il puteti folosi aproape la orice altceva. Noi l-am servit cu spaghete integrale si a fost un meniu perfect! :)





Ingrediente:
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 60 g soia granule
  • 3 lg pasta de tomate
  • 3 lg faina
  • 250 ml smantana
  • 1 lg mustar
  • 1 lg boia de ardei
  • 2 pahare supa de legume
  • condiment Vito (vegeta)
  • sare dupa gust
  • 2 lg ulei

Mod de preparare:
  • Granulele de soia se pun intr-un pahar, se toarna peste ele apa calda si se lasa la inmuiat 20 de minute.
  • Ceapa si morcovii se curata, se spala si se dau la robot cu lama S pana sunt maruntite bine.
  • Apoi se transfera intr-o tigaie, se adauga peste ele 2 linguri de ulei si o jumatate de pahar din supa de legume (apa fiarta cu vegeta) se acopera cu capac si se lasa la foc mic pentru aprox. 10 minute.
  • Dupa 10 minute adaugam soia si inca un pahar din supa de legume. Lasam sa fiarba pana morcovii, ceapa si soia sunt bine fierte.
  • Intre timp amestecam 3 linguri de faina cu o lingura de boia si 3 linguri de pasta de rosii (adaugam treptat pasta de rosii peste faina amestecand intr-un singur sens cu lingura de lemn, ca la maioneza). Daca amestecul este prea gros, adaugam putina apa rece.
  • Turnam incet aceste amestec peste morcovi, amestecand continuu.
  • Lasam sa dea un clocot apoi adaugam in compozitie o lingura de mustar si 250 de ml smantana, amestecand pana la omogenizare.
  • Potrivim de sare, oprim focul si mai lasam sosul pentru 5 minute acoperit cu capac.
  • Se poate servi cu paste, legume la gratar, sau cum doriti.

4 comentarii:

  1. Apa fiarta cu Vegeta? S-a stricat toata treaba... Vegeta este o mizerie plina de coloranti, nu ar trebui sa o mai folositi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Flavia draga, am specificat la Ingrediente ce fel de vegeta folosesc eu: condiment Vito, este fara glutamat, sunt doar legume uscate si putina sare. Eu nu folosesc Vegeta de ani de zile, doar Vito, care e cu totul altceva :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Okay, imi cer scuze, nu stiu exact despre ce era vorba. Parerea mea este totusi ca nu ar trebui sa mai folosesti deloc numele de "vegeta", induce in eroare. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, asa ar fi corect, sa nu mai folosesc termenul "vegeta". O sa scriu de-acum Condiment Vito, ca sa nu fie derutat nimeni :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena