Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi potriviti
- un sfert de telina
- un ardei rosu mic
- 1 cana de orez
- 3 cani de apa + 1/2 cana
- sare
- condiment Vito
- putin ulei
Mod de preparare:
- Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete mici.
- Intr-o tigaie mare se pune putin ulei (aprox 2 linguri) apoi se adauga legumele taiate cubulete si o jumatate de cana de apa.
- Se acopera si se lasa la calit aprox. 10 minute, pana legumele sunt bine patrunse.
- Adaugam apoi orezul si 3 cani de apa calda si o lingura de condiment Vito.
- Acoperim cu capac si lasam sa fiarba aprox. 15 minute.
- In acest timp nu amestecam deloc in orez.
- Dupa ce apa a scazut, se poate amesteca, dar foarte putin, cat sa nu se prinda, iar daca mai e nevoie se mai adauga apa calda.
- Cand orezul este fiert se potriveste de sare.
- Noi l-am servit cu niste chifltelute minunte din nuci, alune de padure si migdale, neprajite. Ci coapte in cuptor. Reteta o sa vina si ea zilele urmatoare ;)
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu