miercuri, 5 decembrie 2012

Supa crema de cartofi

E iarna! Oficial! :)
Azi dimineata am vazut primii fulgi de zapada ai acestei ierni. E drept ca au fost mai timizi si au cam plecat la fel de repede cum au venit, dar....au fost. Asta e important. Si ii mai asteptam, pentru ca iarna e frumoasa cu zapada multa.
Si daca tot a venit iarna, eu zic ca ar fi potrivita pentru astazi o reteta de supa-crema. Numai buna de savurat acasa la caldurica, privind pe geam la dansul fulgilor de nea.



Ingrediente:
  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • o felie de telina
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • vegeta (condiment) Vito
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • crutoane
  • gorgonzola
 Mod de preparare
1. Se spala si se curata de coaja legumele: morcovul, telina si cartofii.
2. Se taie cuburi mai mari si se pun intr-o oala. Adaugam apa cat sa acopere bine legumele.
3. Adaugam o lingura de vegeta Vito, putina sare si o lingura de ulei apoi acoperim oala cu un capac.
4. Lasam la foc mediu pana toate legumele sunt fierte bine.
5. Transferam intr-un robot de bucatarie legumele fierte si jumatate din apa in care au fiert.
6. Le mixam bine pana se transforma intr-o pasta omogena, apoi adaugam laptele si smantana.
7. Mixam iarasi si mai adaugam din apa in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita.
8. Gustam si mai potrivim de sare.
9. Servim supa crema calda, alaturi de crutoane si branza gorgonzola.
Delicios!

Pentru crutoane:
  • 4-5 felii de paine
  • un pahar de apa
  • sare, condiment Vito, putin boia
  • 2-3 linguri de ulei
 Feliile de paine se taie cubulete mici si se pun intr-un bol. In paharul cu apa adaugam sare, condiment, boia si ulei, amestecam bine si turnam cate putin in bolul cu crutoane, apoi amestecam, turnam iarasi si tot asa, pana toate crutoanele au fost condimentate.
Pregatim o tava de cuptor, o acoperim cu hartie de copt si rasturnam crutoanele pe ea. Dam la cuptor la 170 de grade, 10-15 minute, pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Bun rau de tot!!! Trebuie neaparat incercata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Elena, intr-adevar e foarte buna si in plus de asta e si ff usor de facut! Chiar se merita incercata :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena