Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 pachet de unt
- 150 ml smantana
- 2 lingurite sare
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri lapte
- 150 g cascaval
- 1 ou
- chimen
Mod de preparare:
- Faina cernuta se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se toarna acolo praful de copt stins in lapte.
- Se amesteca putin, apoi se adauga sarea, untul la temperatura camerei, smantana si cascavalul dat pe razatoarea mica. Puteti sa presarati cascavalul peste covrigei, dupa ce le dati forma. Eu prefer sa il incorporez in aluat.
- Se framanta pana la omogenizare.
- Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic, usor de lucrat. Se mai ajusteaza cantitatea de faina daca este necesar.
- Se infaineaza blatul de lucru si se rastoarna pe el aluatul. Se imparte in bucati mai mici, pentru a lucra mai usor cu el.
- Se intinde cu sucitorul foaie de 1/2 cm sau putin mai subtire, in functie de cum preferati.
- Se taie in formele dorite. Daca aveti forma de covrigei o folositi iar daca nu, puteti sa taiati cu cutitul sub forma de saleuri (saratele).
- Se pensuleaza deasupra cu ou batut si se presara cu chimen.
- Se coc la foc potrivit pentru 10-15 minute, pana sunt usor rumeniti.
- Oricat de mare ar fi tentatia, va rog eu, serviti-i reci! :)
Ai un blog foarte interesant.Voi reveni cu placere.
RăspundețiȘtergerehttp://remediiledincamara.blogspot.com/
Multumesc, Cristina! Ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept cu drag ;)
RăspundețiȘtergere