Delicii cu prune sa fie, da? :) Pentru ca asa v-am spus in ultima postare, ca mai am cateva retete de sezon, cu prune. Si astazi o sa va arat una dintre ele. Cred ca este preferata mea. E un desert exact pe gustul meu, cu un gust dulce-acrisor, fara zahar adaugat si care nu necesita mult timp pentru pregatire. Se poate prepara la fel de bine si cu gem de prune, daca nu aveti fructele proaspete.
Ingrediente:
*pentru 6 portii*
- 100 g biscuiti simpli
- 6 feliute mici de unt + inca 50 g
- 3 linguri de faina
- prune (cam 1/2 kg)
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
- Zdrobim biscuitii. Cel mai simplu si rapid este sa ii dati la robot, ca sa nu va chinuiti sa ii maruntiti prin alte metode.
- Se imparte cantitatea de biscuiti in doua parti egale.
- Jumatate din biscuitii maruntiti se distribuie egal in cele 6 forme pe care le utilizam si se apasa cu lingura. (Se poate utiliza si o singura forma, mai mare. Eu am utilizat 6 forme mici din ceramica).
- Se taie cate o feliuta de unt, nu mare, cam de 4*4 cm si subtire. Se aseaza in fiecare forma peste blatul de biscuiti.
- Prunele se spala si se scot samburii. Se pun intr-o cratita la foc rapid pentru 10-15 minute, amestecand ocazional. Apoi se aseaza in forme peste compozitia din biscuiti, pana formele sunt aproape pline.
- La biscuitii ramasi adaugam 3 linguri de faina si 50 de grame unt moale, amestecam bine pana se omogenizeaza.
- Se ia din compozitia formata si se faramiteaza cu degetele, bucatele mici, deasupra prunelor. Apoi se presara fulgii de migdale.
- Se dau formele la cuptor pentru aprox. 20-30 de minute, la foc mediu, pana cand avem un crumble uniform rumenit.
- Se scot de la cuptor si se lasa la racit.
- Se pot servi caldute sau reci, ca atare sau cu frisca desupra. Se pastreaza la frigider si a doua zi vor fi la fel de bune!
Arata foarte bine, banuiesc ca sunt foarte gustoase, se prepara chiar usor
RăspundețiȘtergereDaaa, Anita, chiar se prepara rapid si usor. Iar rezultatul e taaaare gustos :) Se cere a doua portie, sigur :)
RăspundețiȘtergere