joi, 5 mai 2011

Crema tartinabila de conopida

Conopida este una dintre cele mai sanatoase legume. Are multe vitamine, calciu, magneziu, fier, iar consumul ei previne anemia, regleaza tensiunea arteriala si are un efect benefic asupra oaselor. Pentru ca are foarte putine calorii, este recomandat sa o includem in alimentatia noastra chiar si de 3-4 ori pe saptamana.
Ei bine, cea mai simpla si mai rapida reteta cu conopida este aceasta crema tartinabila


Pentru prepararea ei avem nevoie de:
  • 1 conopida
  • maioneza (un galbenus, o ltga mustar, ulei)
  • sare
  • usturoi (sau ceapa)
  • optional un castravete murat
Desfacem conopida buchetele si o fierbem in apa cu sare pentru 15 minute, apoi o scoatem si o lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp preparam maioneza dintr-un galbenus si o lingurita de mustar. Cand conopida s-a racit o dam la blender pana obtinem o pasta fina sau textura pe care o dorim. Apoi adaugam maioneza, usturoiul (sau ceapa) si sare dupa gust. Optional putem adauga un castravete murat tocat cubulete mici de tot. Servim pe felii de paine simple sau prajite, alaturi de masline sau salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena