Ingrediente:
Pandispan:
- 3 oua
- 2 cani faina
- 1 cana lapte
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 1 pliculet praf de copt
Preparam un pandispan din ingredientele precizate, amestecandu-le bine, fara sa ramana cocoloase. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, pana capata deasupra culoarea aurie. Scoatem pandispanul pe un gratar sa se raceasca apoi il portionam in cubulete de 4-5 cm.
Intre timp preparam glazura de ciocolata intr-o cratita la foc mic, din ingredientele de mai sus, amestecand continuu. Stim cand glazura este gata daca picuram intr-un pahar cu apa rece o picatura de glazura. Daca picatura de glazura isi pastreaza forma inseamna ca este gata. Daca nu, o mai lasam pe foc, amestecand, apoi repetam testul.
Separat pe o farfurie pregatim fulgi din nuca de cocos. Folosind un bat (cel pentru frigarui este excelent) scufundam fiecare bucata de pandispan in glazura de ciocolata apoi il rostogolim prin nuca de cocos si il asezam pe hartie de copt ca sa se raceasca. Procedam la fel pentru restul cubuletelor, destul de rapid astfel incat glazura de ciocolata sa nu devina prea groasa. Daca totusi vedem ca s-a ingrosat o punem iarasi putin la foc mic, pana sa subtiaza, astfel incat sa putem lucra usor cu ea.
Ei si...uite-asa, prajiturica e gata! Se poate servi atat la un ceai de dupa-masa cat si simpla la desert, sau insotita de o cupa de inghetata :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu