marți, 26 martie 2013

Cornuri cu nuca sau gem (de post)

 Dragii mei, stiu ca va plac cornurile moi si pufoase. Si sunt sigura ca nu gresesc, deoarece nu ati fi intrat sa cititi postarea aceasta, daca nu v-ar fi placut cornurile, am dreptate? :) Si e foarte bine, pentru ca va voi prezenta astazi o reteta de cornuri (de post) care sunt foarte simplu de facut si merg atat de bine langa un pahar de lapte (de soia sau migdale) sau pur si simplu ca atare. Stiu ca o sa incercati aceasta reteta si sunt sigura ca o sa va placa aceste pufoase cornuri :)





Ingrediente: - pt aprox. 50 buc.
  • 1 cana de apa calda
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • 3 linguri zahar brun
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • putina sare
Ingrediente pentru umplutura:
  • 400 g nuca macinata
  • 150 g miere
  • 3 lg praf de roscove
Pentru sirop:
  •  200 g zahar
  • 150 ml apa
  • nuca de cocos
Daca doriti sa umpleti cornurile si cu gem, atunci micsorati cantitatile de la umplutura de nuca.


Mod de preparare:
  •  Se pune drojdia la dizolvat in putina apa calduta (pt. cateva minute)
  • Apa, uleiul si zaharul se bat bine cu un tel. Se adauga drojdia dizolvata.
  • Apoi se adauga faina cat cuprinde, pana rezulta o coca moale si usoara, dar nelipicioasa.
  • Se framanta cel putin 15-20 de minute.
  • Apoi se acopera cu un prosop curat vasul in care am framantat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pentru aprox. o ora.
  • Se pregateste o planseta de lucru (se infaineaza daca este nevoie).
  • Se ia coca si se imparte in bucati de marimea unui mar.
  • Se ia apoi fiecare bucata pe planseta de lucru si se intinde cu sucitorul, in forma rotunda. Se taie (la fel ca in imagine) in 12 bucati.
  • Se aseaza cate o lingurita din umplutura spre capatul din exteriorul cercului de coca.
  • Se ruleaza din exterior spre interior.
  • Se pun cornurile in tava pe hartia de copt si se lasa 15 minute la crescut.
  • Intre timp incalzim cuptorul la foc mediu (eu l-am folosit la 165 de grade).
  • Se coc 15-20 de minute, pana sunt rumenite frumos, apoi se scot si se lasa putin la racit, pana pregatim siropul de zahar.
  • Pentru sirop, punem intr-o cratita la foc mic 200 g zahar cu 150 ml apa si amestecam pana cand incepe sa fiarba, apoi il luam deoparte.
  • Cand s-au racit putin cornurile, le dam prin sirop (doar partea de sus) si apoi prin nuca de cocos.
  • Daca intre timp siropul se mai ingroasa, il mai punem putin pe foc ca sa se subtieze.
  • Cornurile se consuma reci si se pot pastra cateva zile intr-un bol acoperit cu capac sau folie.
  • Sunt delicioase, se fac usor, cu ingrediente la indemana tuturor si sunt vegane (de post).

Reteta inspirata din cartea "Sa gatim gustos, simplu si sanatos" - de Gabriela Dima.

3 comentarii:

  1. Stiu ca mierea devine toxica la temperaturi de peste 50 de grade. ce alternativa as putea folosi pt umplutura cu pudra de roscove?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca folosesti zahar poti sa folosesti, daca nu Stevia, Fructoza sau alt indulcitor pe care il folosesti de obicei. Merita sa le incerci, sunt foarte bune :)

    RăspundețiȘtergere
  3. o alta varianta ar fi curmalele, fara samburi, dupa ce le inmoi putin in apa fierbinte le dai la robot pana se fac ca o pasta, apoi le amesteci cu pudra de roscove, nuci sau alta umplutura pe care o preferi.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena