Ingrediente:
- o conserva de mazare
- o conserva de porumb
- 5-6 morcovi mari
- 6-7 cartofi potriviti
- o telina mica
- o radacina de patrunjel
- 5 castraveti murati
- un galbenus de ou
- 300 ml ulei
- o lingurita mustar
- o lingurita suc de lamaie
- sare dupa gust
Mod de preparare:
1. Se pun la fiert cartofii, in coaja.
2. Morcovii, telina si radacina de patrunjel se curata de coaja si se pun la fiert.
3. Se prepara maioneza dintr-un galbenus, o lingurita mustar, 300 ml ulei, o lingurita de suc de lamaie si putina sare.
4. Cand au fiert legumele se scot si se lasa la racit.
5. Se decojesc cartofii.
6. Se taie cubulete morcovii, telina, patrunjelul, cartofii si castravetii murati.
7. Se pun intr-un castron alaturi de mazarea si porumbul din conserve.
8. Se toarne peste ele maioneza preparata.
9. Se amesteca usor pentru a nu zdobi legumele.
10. Se aseaza salata pe un platou, se orneaza si se da la frigider pentru cel putin 1 ora inainte de a fi consumata.
So.....asta e varianta mea de salata a la rousse. De data asta eu nu am asezat-o pe un platou, in schimb am facut niste barcute din ardei si am asezat salata in ele. Mai de efect decat un platou :)
Merita incercata, va asigur ca e gustoasa, iar daca vreti sa fie suta la suta sanatoasa, puteti folosi maioneza vegetala (din soia).
Pofta buna! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu