luni, 13 mai 2013

Dip de spanac

Spinach dip. Sau dip de spanac, cu fasole si naut. O gustare simpla de tot si rapida. Practic in 10 minute e gata. Pentru zilele acestea calde nici nu ne dorim mai mult, decat sa gatim rapid si sanatos. Reteta este vegana (de post), este un produs hranitor si foarte simplu de facut, din ingrediente simple. Singurul regret al sotului meu a fost faptul ca nu am facut mai mult :)





Ingrediente:
  • un bol de spanac
  • 150 g fasole rosie kidney (fiarta)
  • 100 g naut (fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt boia de ardei
  • sare, piper
  • 4 lg ulei

Mod de preparare:
  • Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa.
  • Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
  • Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.
  • Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot. 
  • Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.
  • Servim cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Trebuie sa fie delicios!!!
    Vreau si eu o portie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa, chiar a fost delicios! S-a papat mult prea repede ca sa mai am o portie, dar mai facem, ca a fost tare bun :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena