Noua ne plac foarte mult si cu siguranta ca o sa fie si pe gustul vostru :)
Ingrediente:
- 60 g alune padure
- 60 g nuci
- 60 g migdale
- 85 g pesmet
- 115 g cascaval (afumat)
- 1 ou
- 7 lg lapte
- 1 ceapa
- patrunjel
- 1 lgt boia ardei
- 1 ardei rosu (copt)
- sare dupa gust
- putin piper (optional)
Mod de preparare:
- Se pun in vasul robotului cu lama S alunele de padure, nucile si migdalele. Se mixeaza la viteza mare pana toate s-au maruntit. Apoi se adauga ceapa si ardeiul. Eu am folosit ardei copt. Se mai mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
- Se scoate aceasta compozitie intr-un bol si se adauga peste celelalte ingrediente (cascavalul se da inainte pe razatoarea mica).
- Amestecam totul pana obtinem o pasta omogena.
- Cantitatea de lapte poate varia, intre 5-8 linguri, in functie de compozitie. Daca vi se pare mai uscata mai adaugati putin lapte.
- Compozitia finala trebuie sa fie moale dar ferma, astfel incat sa se poata lucra usor cu ea.
- Se ia din compozitie cu o lingurita, se formeaza cu mainile chiftelute rotunde si se aseaza in tava, pe hartie de copt.
- Dupa 8-10 chiftelute formate, e indicat sa va spalati mainile, ca sa lucrati mai usor.
- Se dau chiftelutele la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, pana sunt rumenite.
- Le putem servi calde langa piure, pilaf, etc... sau reci, ca si aperitiv.
- Sunt delicioase, usor de facut si sanatoase.
- Aceste cantitati sunt pentru aprox. 45 de chiftelute.
nucile alunele de padure si migdalele crude?
RăspundețiȘtergere