marți, 6 septembrie 2011

Chiftelute cu nuca

Pentru astazi va propun o reteta de chiftelute vegetariene foarte gustoase. Datorita cascavalului afumat, vor semana la gust cu cele din carne (cel putin asa spun altii, eu nu pot sa confirm ca nu am gustat carne niciodata). Noua ne plac foarte mult langa un piure cald, sau daca nu, reci cu putin mustar deasupra.





Ingrediente:
  • 5 oua
  • 5 lg soia granule
  • 5 lg fulgi de ovaz
  • 2.5 lg gris
  • 2.5 lg nuca macinata
  • 100 gr cascaval afumat (dat pe razatoarea mica)
  • 1 lg vegeta
  • sare dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi (dati pe razatoarea mica)
  • ulei pentru prajit
 1. Se bat putin ouale cu furculita.
2. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine pana compozitia este omogena.
3. Se lasa deoparte pentru 30-40 de minute.
4. Se formeaza cu mainile ude chiftelute de marime potrivita, nu prea mari pentru ca isi vor mari volumul la fiert. (Daca vi se pare ca este compozitia prea moale si nu se tin chiftelutele, mai puteti adauga putin pesmet)
5. Se prajesc in ulei.
6. Dupa ce se prajesc toate (aprox. 40 de bucati) se scot si se pun intr-o cratita (eu am o tigaie mai mare in care le prajesc si le fierb tot in ea)
7. Se adauga apa cat sa le acopere putin si se dau la fiert pentru 15-20 de minute.
8. Se scot si se lasa la racit daca la vom servi ca aperitiv, sau se consuma calde, imediat.

Trebuie neaparat sa le incercati. Sunt cele mai bune si mai gustoase dintre chiftelutele vegetariene. Sigur va vor placea :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena