marți, 6 septembrie 2011

Fasole batuta

Nu, n-a batut-o nimeni, normal. Si nici nu stiu cine i-a pus numele asta. Sau....altul, la fel de interesant: fasole frecata :) Ei, cert este ca fasolea asta dupa ce o bati se face atat de buna incat....iti vine sa o mai bati odata :)
De data asta mie mi-a iesit cam movalie asa, din cauza ca am folosit fasole rosie (Red kidney bean). Dar de obicei folosesc fasole alba si atunci culoarea va fi mai placuta.



Ingrediente:
  • 500 g boabe de fasole
  • 50 ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • pasta de rosii
  • sare
  • 4 cepe
  • ulei pentru calit ceapa
  • 1 lg boia de ardei
Mod de preparare:
1. Se spala boabele de fasole si se pun la inmuiat peste noapte intr-un bol cu apa, in frigider.
2. A doua zi se scurge fasolea de apa, se clateste bine si se pune la fiert.
3. Separat punem apa la fiert in alta oala pentru a putea schimba apa de pe fasole de 2-3 ori in timp ce fierbe.
4. Se lasa la fiert pana bobul este moale (timpul pentru fiert depinde de soiul de fasole)
5. Pana fierbe fasolea se curata cepele si se taie solzisori, apoi se calesc in apa cu ulei si putina sare. Cand ceapa devine translucida se adauga 1 lingura boia de ardei, se amesteca bine si se ia de pe foc.
6. Cand fasolea este fiarta se strecoara, pastrand o cana din apa in care a fiert.
7. Se pune fasolea in vasul robotului de bucatarie, se adauga uleiul, sarea, usturoiul dat pe razatoarea mica si pasta de rosii. Se mixeaza bine adaugand cate putin din apa in care a fiert, atat cat este nevoie, pana obtinem consistenta dorita. Se potriveste de sare.
8. Se scoate compozitia din vasul robotului si se aseaza pe o tava sau platou si se orneaza cu ceapa calita.
9. Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena