miercuri, 31 iulie 2013

Piña Colada Parfait

Va spuneam aseara despre minunatele conserve de la SunFood si v-am prezentat si o reteta de Salata de vara, cu porumb dulce. Ei bine, astazi o sa va mai prezint inca o reteta de vara, racoroasa, gustoasa si sanatoasa, de data aceasta un preparat dulce foarte usor de realizat si perfect pentru o seara de vara: Pina Colada Parfait. Si asta....pentru ca Vara se poarte deserturile reci!
Am folosit pentru aceasta reteta, ananas din conserva SunFood, care este bogat in vitaminele C, B si E precum si in Calciu si Magneziu si m-a incantat pentru ca are un continut redus de zahar, doar 5.4 %. Are o aroma deosebita si este perfect pentru deserturile reci. Nu va lasati inselati de culoare ananasului din fotografiile mele, deoarece aici s-a schimbat culoare din cauza esentei de rom, altfel el are o culoare foarte placuta si curata, cum este jumatatea de felie cu care am ornat. Am ales sa folosesc ananas rondele pentru ca am vrut sa pastrez cate o jumatate de felie pentru ornat, dar puteti sa folositi foarte bine si ananas bucati. Reteta aceasta am pregatit-o pentru Concursul "Gatesc Sanatos cu SunFood" si sper sa fie pe placul vostru si al fetelor care vor juriza, deoarece am pus ochii pe o tigaie de clatite si trebuie sa o am neaparat :))


 Ingrediente:
  • o conserva de ananas rondele SunFood
  • 1 lingura seminte de chia
  • 300 g iaurt grecesc
  • 200 ml frisca
  • 25 g unt
  • 25 ml esenta de rom
  • nuca de cocos razuita

Mod de preparare:
1. Se desface conserva de ananas si se strecoara sucul intr-un pahar.
2. Adaugam peste sucul de ananas 1 lingura de seminte de chia, amestecam bine si dam paharul la frigider pana pregatim restul ingredientelor.
3. Intr-o cratita punem la foc mic untul. Cand s-a topit adaugam esenta de rom si 10 felii de ananas (din cele 12: 2 vom pastra pentru ornat), taiate bucatele mici.
4. Lasam la foc mediu 10 minute, apoi oprim focul si lasam ananasul la racit.
5. Intre timp preparam frisca si o amestecam cu iaurtul grecesc.
6. Pregatim 4 pahare.
7. Asezam in pahare bucatile de ananas si compozitia de iaurt, ultimul strat fiind de iaurt.
8. Adaugam cate 3-4 linguri de suc de ananas cu seminte de chia, presaram fulgi de nuca de cocos si adaugam cate o jumatate de felie de ananas pentru decor.
9. Dam la frigider pentru o ora si apoi servim.
10. Delicios, sanatos si racoros! Pofta buna :)


2 comentarii:

  1. Baftă! Păcat că aici nu găsesc aceste conserve pentru că am citit numai lucruri bune despre ele. Când ajung în țară nu le ratez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Da, din pacate nici eu nu le gasesc in oras la mine, dar pentru concurs mi-au trimis cei de la SunFood 2 conserve la alegere :) Chiar am fost super multumita de calitate.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena