miercuri, 6 februarie 2013

Covrigei

Cred ca daca ar fi ceva de care sa nu ma satur niciodata, ar fi rontaitul acestor covrigei :) Ei sunt bineveniti oricand. I-am facut impreuna cu sora mea, inainte de Craciun, la mama acasa. Eu inca nu am forma de covrigei, dar nu-i nimic, merg si sub forma de saratele. Noi i-am acompaniat cu o bere de ghimbir. Rasfat curat!





Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 1 pachet de unt
  • 150 ml smantana
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • 150 g cascaval
  • 1 ou
  • chimen

Mod de preparare:
  •  Faina cernuta se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se toarna acolo praful de copt stins in lapte.
  • Se amesteca putin, apoi se adauga sarea, untul la temperatura camerei, smantana si cascavalul dat pe razatoarea mica. Puteti sa presarati cascavalul peste covrigei, dupa ce le dati forma. Eu prefer sa il incorporez in aluat.
  • Se framanta pana la omogenizare.
  • Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic, usor de lucrat. Se mai ajusteaza cantitatea de faina daca este necesar.
  • Se infaineaza blatul de lucru si se rastoarna pe el aluatul. Se imparte in bucati mai mici, pentru a lucra mai usor cu el.
  • Se intinde cu sucitorul foaie de 1/2 cm sau putin mai subtire, in functie de cum preferati.
  • Se taie in formele dorite. Daca aveti forma de covrigei o folositi iar daca nu, puteti sa taiati cu cutitul sub forma de saleuri (saratele).
  • Se pensuleaza deasupra cu ou batut si se presara cu chimen.
  • Se coc la foc potrivit pentru 10-15 minute, pana sunt usor rumeniti.
  • Oricat de mare ar fi tentatia, va rog eu, serviti-i reci! :)

2 comentarii:

  1. Ai un blog foarte interesant.Voi reveni cu placere.
    http://remediiledincamara.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Cristina! Ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept cu drag ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena