Ingrediente:
- o vanata mare
- un albus de ou
- 80 g cascaval afumat
- pesmet
- sare, boia si piper dupa gust
- ulei
Mod de preparare:
- Vanata se spala bine si se taie bastonase de lungime potrivita. Nici prea groase nici prea subtiri. Nu se curata vanata de coaja.
- Se pun bastonasele de vinete intr-un bol si se stropesc cu ulei, apoi cu sare. Se amesteca bine.
- Se lasa deoparte pentru 30 de minute.
- Intre timp se bate albusul spuma tare.
- Se incinge cuptorul la 150 de grade.
- Albusul batut spuma se rastoarna peste vinete si se amesteca pana la uniformizare.
- Apoi se ia cate un bastonas de vanata si se da prin pesmet, in care am adaugat cascavalul afumat dat pe razatoarea mica, putina sare si boia de ardei, iar daca doriti si putin piper.
- Se aseaza in tava pe hartia de copt si se dau la cuptor pentru aprox. 30-40 min, pana cand vinetele sunt rumenite si crocante pe exterior, dar moi in interior.
- Se pot servi calde sau reci, dupa preferinta.
- Noi le-am servit cu un sos preparat din: 300 g iaurt, o lingurita mustar, o lingurita ulei de masline, putina boia de ardei, 2 catei de usturoi si sare dupa gust. A fost excelent :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu