Ingrediente:
- 500 gr faina
- 5 linguri ulei masline
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita zahar
- aprox. 200 - 250 ml apa calduta
- sare
- porumb, ciuperci, masline, ceapa, ardei, rosii, mozzarella sau cascaval, ketch-up
- oregano sau mix de condimente pentru pizza
1. Mai intai se pune intr-un bol drojdia cu zaharul, 1 lingura de faina si putina apa calduta. Se lasa la dospit 15 minute intr-un loc caldut.
2. Intr-un bol mai mare se pune faina si se toarna in mijlocul ei maiaua pregatita si apoi uleiul. Se framanta din exterior spre interior, adaugand cate putina apa calduta, timp de 10-15 minute.
3. Cand am terminat de framantat aluatul trebuie sa fie de consistenta mai moale, elastic si sa se desprinda usor de pe maini.
4. Cantitatea de apa difera in functie de tipul de faina pe care il folositi, asa ca mai puteti adauga apa sau puteti sa nu o folositi pe toata.
5. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la dospit in loc caldut, pentru aprox. o ora.
6. Se scoate aluatul pe masa de lucru, se imparte in 5 bucati si se intinde in formele dorite, cu mainile unse cu ulei (nu folositi faina deoarece blatul va iesi mai uscat). Se aseaza in tavile unse cu ulei.
7. Ideal ar fi sa intindeti foaia doar cu mana, pentru ca daca se foloseste sucitorul, atunci va trebui sa mai lasati aluatul la dospit 10-15 inainte de a introduce tava la cuptor.
8. Se pune pe fiecare blat 1 lingura de ketchup si se intinde uniform, apoi asezam deasupra topingurile dorite, incepand cu mozzarella sau cascavalul.
9. Introducem tava la cuptorul preincalzit la 250 de grade, pentru 10-15 minute (in functie de cuptor), pana marginile sunt rumenite.
10. Daca se doreste un blat mai pufos, atunci se coace intai aluatul pe jumatate, apoi se scoate tava din cuptor si se presara topingurile, dupa care se da la cuptor pana cand este gata.
11. La urma se presara oregano sau alte condimente pentru pizza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu