luni, 12 septembrie 2011

Fursecuri cu ciocolata

Am gasit aceasta reteta pe un pachet de fursecuri cumparate. Aici in Suedia sunt multe produse care au si reteta pe ambalaj, in caz ca vrei sa incerci acasa. Asa ca m-am bucurat intr-o dupa-masa pregatind cele mai ciocolatoase fursecuri. Reteta este foarte simpla iar rezultatul este uimitor.



Ingrediente:
  • 150 g margarina la temperatura camerei
  • 3/4 dl zahar brun
  • 3/4 dl zahar
  • 1/2 dl miere
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 dl faina
  • 1/2 dl cacao
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 175 g ciocolata neagra
  • 1/2 dl apa

 Mod de preparare:
1. Se mixeaza bine margarina cu zaharul, mierea, galbenusul si bicarbonatul.
2. Se amesteca intr-un bol faina, cacaua, praful de copt, sarea si ciocolata (taiata grosier).
3. Se adauga peste faina amestecul de margarina cu celelalte ingrediente.
4. Se toarna apa si se framanta pana compozitia devine un aluat omogen.
5. Se formeaza doua rulade (ca la salamul de biscuiti), se acopera cu o folie si se dau la frigider pentru cel putin 30 de minute.
6. Se scot ruladele din frigider si se taie felii de aproximativ 1 cm.
7. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor 6-8 minute la 225 de grade. (eu le-am tinut in cuptor 10 minute)
8. Se scot pe o tava si se lasa la racit.

Noi le-am savurat alaturi de un pahar de lapte rece. Sunt atat de moi si de bune, pur si simplu ti se topesc in gura. Ai impresia ca mananci tort de ciocolata :) Si .... ce poate fi mai bun?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena