duminică, 10 aprilie 2011

Tort aperitiv

De cand am venit in Suedia tot am vazut in supermarket-uri diverse torturi aperitiv. Care mai de care mai frumos, mai aspectuos, dar niciunul vegetarian. In zadar am luat etichetele la rand...nu erau si pentru noi :)
Asa ca, intr-o zi am trecut la treaba. Mi-am zis ca nu e nimic greu, sandwich-uri stiu sa fac, de asezat unul peste altul nu e complica, iar deasupra, cu putina imaginatie va iesi ceva frumos.

Iata de ce avem nevoie:
  • 16 felii de paine toast
  • pasta din avocado
  • 1 pate vegetal
  • 200 g crema de branza
Pentru ornat: oua fierte, ridichi, masline, parizer vegetal, castraveti, porumb si salata verde
Procedam in felul urmator:
In primul rand, pregatim o pasta din 2 buc. de avocado, putina sare, 1 lingura de iaurt si o lingurita de lamaie. Dam totul la blender pana obtinem o pasta fina. Acum trecem la asamblarea tortului :)
Asezam pe o tava primul strat de felii de paine, apoi turnam peste ele jumatate din pasta de avocado si intindem uniform pe toate feliile. Asezam cel de-al doilea strat de felii de paine si pateul vegetal. Pe al treilea strat vom intinde iarasi pasta de avocado,apoi asezam ultimul strat de felii de paine. Deasupra si pe margini vom intinde crema de branza (de preferat sa fie simpla, nu cu verdeata sau cu altceva). Apoi ornam dupa preferinte si imaginatie. Lasam la frigider pentru cel putin o ora inainte sa il servim, pentru a se patrunde bine feliile de paine. Portionam si servim. E ideal pentru aperitiv, mai atunci cand avem musafiri. Cu siguranta vor fi impresionati!

Un comentariu:

  1. superrrrr! ce frumos arata!! am fost si eu o data in vizita in Suedia si am vazut ca ei sunt specialisti la asa ceva :) bravo tie ca ai prins ideea. ma incanta toate retele tale si pozele sunt fff frumoase. spor in continuare si la cat mai multe retete pe blog!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena