marți, 11 decembrie 2012

Chocolate truffles cookies

Recunosc ca m-au dat gata cu aspectul lor acesti biscuiti, de cum i-am vazut prima data. Dar de atunci a trecut mult timp si cu toate ca mi-am propus sa ii incerc, doar acum le-a venit randul. Sunt foarte de efect, putin cam dulci pentru gustul meu, dar zic eu ca se merita incercati. 
Ii veti gasi sub diverse denumiri ca: chocolate crinkles, chocolate truffle cookies sau mai stiu eu cum. Reteta initiala de baza este cu cacao, dar eu am ales sa ii fac cu ciocolata, asa cum am vazut la Laura Adamache. Reteta am modificat-o putin, in sensul ca am inlocuit ciocolata neagra cu ciocolata normala si am micsorat cantitatea de zahar. 


joi, 6 decembrie 2012

Chapati (Roti)

Chapati sau Roti sau painea indiana cum o stim noi, este hrana zilnica a multor oameni. Este o paine nedospita, coapta pe plita incinsa (in cazul de fata intr-o tigaie de clatite). 
Eu am gustat prima data Chapati la niste prieteni din Kenya pe cand eram in Suedia. Deci da....paine indiana, la prieteni kenyeni, pe taram suedez :) Mi-a placut din prima clipa si tin minte ca a doua zi am facut-o si eu. Atat de repede si usor se prepara incat te poate salva atunci cand nu ai paine in casa si e prea frig afara ca sa mai iesi.


Ingrediente:
pt. 6 chapati
  • 150 g faina alba de grau
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei

miercuri, 5 decembrie 2012

Supa crema de cartofi

E iarna! Oficial! :)
Azi dimineata am vazut primii fulgi de zapada ai acestei ierni. E drept ca au fost mai timizi si au cam plecat la fel de repede cum au venit, dar....au fost. Asta e important. Si ii mai asteptam, pentru ca iarna e frumoasa cu zapada multa.
Si daca tot a venit iarna, eu zic ca ar fi potrivita pentru astazi o reteta de supa-crema. Numai buna de savurat acasa la caldurica, privind pe geam la dansul fulgilor de nea.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena