luni, 23 iulie 2012

Clatite aromate

 Yummiii....clatite! Delicioase clatite :) Preparate intr-o tigaie noua-nouta, pe care o sa v-o prezint in randurile urmatoare. Si stati pe-aproape, o sa ne mai delectam din cand in cand cu diverse specialitati din clatite :)


Dupa cum va spuneam zilele trecute, cei de la Gateste Sanatos www.gatestesanatos.ro au facut cadou 70 de tigai pentru clatite, marca Fissler. Iar pentru una din ele, le multumesc din suflet. A ajuns la mine saptamana trecuta, am incercat-o si sunt foarte multumita de felul in care se comporta.
Nu necesita ulei absolut de loc, este antiaderenta, usor de manevrat (se pot intoarce clatitele aruncandu-le in sus), ce mai....este perfecta :) O recomand cu toata increderea, este foarte practica si daca o aveti in bucataria dumneavoastra, cu siguranta o sa gatiti mai sanatos. O sa va arat in curand si omleta, facuta in aceeasi tigaie, fara pic de ulei, deci mult mai sanatoasa decat cea prajita intr-o tigaie clasica, ce necesita ulei. Sigur se preteaza si la pancakes (urmatoarele pe lista de asteptare) si la alte bunatati.
Eu am folosit tigaia pe plita vitro-ceramica, dar nu ma indoiesc ca se comporta la fel de bine pe orice tip de plita sau aragaz.












Si acum ca v-am povestit despre tigaia magica, sa vedem si prima reteta de inercat in ea: clatite delicioase cu aroma fina de vanilie, umplute cu gem de caise si presarate cu miere si migdale usor prajite. Mai e nevoie sa va descriu cat de aromate si bune au fost? Cred ca va puteti da seama :)



 Ingrediente:
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 250 ml lapte
  • 130 g unt
  • un praf de sare
  • o lingurita fructoza
  • esenta de vanilie
Umplutura:
  • gem de caise
  • miere
  • migdale prajite



Mod de preparare:
  1. Se taie untul cubulete si se pune intr-o cratita cu laptele, se amesteca si se incalzeste la foc mic, cat sa se topeasca untul (nu sa fiarba).
  2. Se mixeaza ouale cu fructoza si praful de sare, apoi se adauga pe rand faina, intercaland cu cate o lingura de lapte, ca sa nu fie prea groasa compozitia.
  3. La urma adaugam esenta de vanilie (cantitatea difera in functie de concentratia esentei pe care o folosim).
  4. Se incalzeste tigaia la foc mediu (eu am folosit treapta 7 din 10) apoi se toarna cate un polonic (daca este mai mic, 3/4 daca este mai mare) din compozitie si se intinde in tigaie cu miscari circulare. 
  5. Cand clatita e rumenita, se intoarce pe partea cealalta si se rumeneste la fel.
  6. Se ung clatitele cu gem de caise, apoi se presara peste ele migdale prajite (5 minute in cuptor pe treapta de sus la 180 de grade) si miere de albine.
  7. Pofta buna :)

2 comentarii:

  1. Cred si eu ca sunt aromate nici nu mai trebuia sa zici! Ce bine arata, imi place cum faci pozele. Pe zi ce trece te specializezi.Trimite si la Brasov o clatita :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Adriana, mii de scuze dar numai acum ti-am vazut comentariul :( nu stiu cum s-a intamplat!
    multumesc pentru aprecieri, trimit si la brasov, dar sa stii ca se racesc si sunt mai bune calde :))
    te mai astept!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena