luni, 7 noiembrie 2011

Unt de migdale

Zilele trecute am incercat pentru prima data sa fac unt de migdale. Mi-a placut foaaaarte mult, e delicios pe o felie de paine prajita iar deasupra cu gem din zmeura sau din fructe de padure. E combinatia noastra preferata, alaturi de un pahar cu lapte de soia sau orez. Ideal pentru micul dejun.
Este foarte usor de preparat, practic toata treaba o face robotul de bucatarie (se vrea a fi unul bun, minim 800W) tie iti ramane doar de savurat rezultatul delicios :)
Eu va sfatuiesc sa il preparati in cantitati mai mici, ca sa il puteti consuma proaspat. Cel ramas se va pastra in frigider intr-un borcan cu capac sau o caserola inchisa ermetic.




Ingrediente:
  • 250 g migdale
  • 3-4 linguri de apa
  • optional: 1 lingura de miere si putina sare
Mod de preparare:
1. Se pun migdalele in robotul de bucatarie si se mixeaza pe treapta maxima mai bine de 10 minute. In acest timp, se va opri robotul de cateva ori (chiar multe) pentru a indeparta cu o spatula migdalele de pe peretii vasului. In primele minute migdalele se vor lipi de peretii vasului, apoi, incet-incet, vor forma o "bila" pe cutitul robotului. In urmatoarele minute, aceasta "bila" de migdale se va dispersa si in curand untul va fi gata de servit.
2. In tot acest timp, cand simtiti ca este absolut necesar, puteti sa adaugati cate o lingura de apa. Eu am adaugat vreo doua linguri mai la inceput, iar apoi am mai adaugat o lingura la sfarsit, inainte sa se formeze "bila" deoarece mi s-a parut ca dureaza prea mult. Imediat ce am adaugat o lingura de apa, untul s-a legat frumos si intr-un minut a fost gata.
3. La sfarsit de tot, cand prepararea untului este terminata, puteti sa adaugati putina sare, sau o lingura de miere de albine, daca doriti. Eu nu am adaugat absolut nimic, noua ne place asa cum este.
4. Pofta buna! :)

6 comentarii:

  1. Interesant. Eu am vazut in comert doar unt de arahide. Nu stiam ca se face si din migdale. Il incerc si eu pentru ca cel din arahide imi place mult. mersi de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea, nici eu nu am vazut pana acum in comert unt de migdale. Dar si daca as gasi, tot pe cel facut in casa l-as consuma pentru ca sigur e mai sanatos. Incearca-l si sigur iti va placea. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Are cineva comandat de aici înainte? 100% unt de migdale, fara sare sau zahar
    http://www.myproteins.ro/supliment_myprotein/almond-butter/

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am consumat doar unt de arahide de la Carrefour dar acesta contine dextroza si grasimi hidrogenate si nu stiu cat de ''sanatos'' este mai ales ca de obicei este facut din arahide prajite ceea ce face sa se piarda multe vitamine.Vreau sa incerc si eu untul de migdale facut in casa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai m-am apucat sa fac unt de migdale.
    Intrebarea pe care vreau sa o pun este legata de hidratarea migdalelor in prealabil pentru ca am auzit ca se digera mai usor daca sunt hidratate cateva ore..
    Le-am lasat la hidratat peste noapte.
    Mai iese untul de migdale?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Juliana, ma bucur ca esti interesata de hrana sanatoasa si te-ai hotarat sa incerci untul de migdale homemade :) nu stiu ce sa iti spun cu privire la migdalele hidratate, pentru ca nu am incercat. eventual testeaza cu o cantitate mai mica. daca nu iti iese unt, sigur iti iese o crema buna pe care o poti folosi la prajituri raw ;)
    Dar sa ne spui te rog si noua la urma ce-a iesit, macar sa stim de-acum
    Spor la treaba! :*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena