marți, 27 decembrie 2011

Oua umplute

Imi plac mult ouale umplute. Sunt delicioase, sunt usor de facut, sunt pe placul oricui. Ce e mai rau, e ca nu sunt asa de sanatoase. Tocmai asta e si motivul pentru care nu le prepar atat de des. Totusi, la ocazii mai speciale, imi permit. Le-am avut in forma unui bradut, pe masa de Craciun. Au fost minunate! Sper sa va placa si voua :)





Ingrediente:
  • 6 oua
  • 6 linguri maioneza
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 castraveti murati
  • sare 
  • mustar
Mod de preparare:
1. Se fierb ouale tari (10 min) apoi se trec prin apa rece.
2. Se curata de coaja, se taie in jumatati pe lung si se scoate galbenusul.
3. Se paseaza cu furculita galbenusurile apoi se adauga peste ele 2 linguri de maioneza, castravetii murati dati pe razatoarea mica, sare si mustar dupa gust.
4.  Din aceasta compozitie se ia cu lingurita si se umplu jumatatile de albusuri, apoi se aseaza pe un platou cu umplutura in jos.
5. Se prepara un sos din: 4 linguri maioneza, 2 linguri iaurt, 2 linguri smantana si sare dupa gust. Se toarna sosul pe platou, printre oua. Se orneaza dupa preferinte.
6. Se da platoul la frigider.
7. Se consuma reci si in cantitati moderate. Pofta buna! ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena