duminică, 7 august 2011

Tort cu afine RAW

Pentru ca in perioada asta se gasesc din belsug fructe de padure, am sa va propun o reteta de tort cu afine. Le-am cules din padure cu manutele noastre si tortul a iesit bun bunut. Si e raw :)




Ingrediente pentru blat:
  • un castronel de migdale hidratate
  • zece prune deshidratate
  • 5 caise deshidratate
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri sirop de agave
  • putina apa
Ingrediente pentru crema:
  • un castronel de caju hidratat
  • un castronel de afine
  • un avocado copt bine
  • 2 linguri ulei de cocos
  • miere sau sirop de agave daca vreti sa fie mai dulce (eu nu am mai pus)
Se procedeaza in felul urmator:
1. Se pun in procesorul de alimente toate ingredientele de la blat si se mixeaza adaugand cate putina apa, pana compozitia este omogena.
2. Se rastoarna compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili sau intr-o tava de tarta si se preseaza bine cu o lingura.
3. Se da la congelator pentru o ora.

Pana sta blatul la congelator putin sa se intareasca, trecem la prepararea cremei, astfel:
1. Se pun ingredientele in procesorul de alimente - avocado decoji in prealabil, bine-nteles :) si se mixeaza la o treapta mai mare, pana compozitia devine cremoasa si omogena.
2. Se scoate blatul din congelator si se toarna crema deasupra.
3. Se da tava iarasi la congelator pentru 2 ore apoi se tine in frigider pentru alte 2-3 ore.
4. Se devoreaza :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena