luni, 10 iunie 2013

Chiftelute din quinoa

Stiti deja ca imi place quinoa, pentru ca v-am mai scris despre ea. Se poate folosi foarte multe tipuri de retete, fie sarate fie dulci. Pe viitor vreau sa va arat cateva combinatii dulci cu quinoa, pentru ca pana acum v-am aratat tot retete sarate.
Pentru astazi am sa va arat niste chiftelute din quinoa care noua ne-au placut foarte mult. La capitolul condimente puteti sa mai adaugati ceea ce considerati ca ar da o aroma care v-ar placea. Eu am pus doar condimentele pe care le amintesc mai jos, dar, repet, mai puteti adauga ce vreti, atat timp cat nu se modifica consistenta compozitiei.
Cu toate ca le-am copt la cuptor, au iesit niste chiftelute moi si pufoase, ceea ce m-a bucurat, pentru ca deseori chiftelutele pe care le fac la cuptor ies destul de uscate. Dar de data asta chiar am fost multumita. Va invit si pe voi sa le incercati.


joi, 6 iunie 2013

Budinca de chia

 Saptamana trecuta am incercat budinca aceasta din seminte de chia. Eu am mai facut budinca de chiar dar cu bobitele intregi. Din pacate nu am reusit sa o si fotografiez pana acum, dar sper ca in viitorul apropiat sa va prezit si o reteta de budinca de chia - seminte intregi. Diferenta dintre ele este ca aceasta budinca sta la frigider 2 ore inainte de a fi consumata, pe cand cealalta trebuie sa stea peste noapte (sau aprox. vreo 8 ore). Deocamdata va arat varianta mai rapida :)


miercuri, 5 iunie 2013

French toast cu banane si capsune

French toast - pentru diminetile tarzii :)
Demult tare nu am mai preparat acest mic dejun, in primul rand pentru ca este prajit (si incerc sa prepar prajeli cat se poate de rar) si in al doilea rand pentru ca miroase toata bucataria vreo jumatate de ora dupa, chiar si cu hota pornita :))
Cu toate astea, sa stiti ca este un mic dejun foarte gustos, rapid si care merge de minune langa niste fructe proaspete sau langa un ceai cald.


luni, 3 iunie 2013

Cupcakes cu mascarpone si flori din ananas

A trecut ceva timp de cand am vazut florile de ananas la Marta Stewart, pentru ca trebuie sa recunosc - la ea le-am vazut prima data. Apoi le-am mai tot intalnit pe diferite site-uri, in diverse combinatii, dar nu m-am mobilizat sa le fac si eu, cu toate ca demult imi era in gand ideea.
Insa in acest week-end, pentru ca a fost si 1 iunie, am zis ca e o ocazie potrivita sa prepar aceste minunatii dulci. Imi pare rau ca nu am reusit sa postez reteta mai repede, ca sa aveti timp si voi sa le faceti pentru copilasii vostri, pentru ca sigur i-ar fi incantat. Iar daca noi inca nu avem copii, ne-am bucurat de ele ca doi copii :))


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena