marți, 30 aprilie 2013

Tocana de hribi cu lapte de cocos

Acum cateva zile am facut o tocana de hribi, nu proaspeti, nici din congelator pentru ca nu am, ci deshidratati (sau uscati cum se mai zice). Am gasit hribi deshidratati la Kaufland, la oferta si mi-am luat cateva pachete. Si ca sa fie tocana mai sanatoasa, am inlocuit smantana (pe care o foloseam de obicei in tocana de ciuperi) cu lapte de cocos. Si va spun sincer, a iesit mai buna decat cu smantana :) Daca nu ma credeti atunci trebuie neaparat sa incercati. Mai am si o reteta de tocana de soia cuburi, cu curry si lapte de cocos, pe care o sa v-o arat in curand. 4-5 linguri de lapte de cocos inlocuiesc cu succes cateva linguri de smantana. Astfel avem o tocana de hribi sanatoasa, vegana (deci de post) si delicoasa.


duminică, 28 aprilie 2013

Suc Gustos de capsuni


Ca sunt gustoase, sanatoase, recomandate si pline de vitamine, minerale si zaharuri usor de asimilat, asta o stiu. Ca ar trebui sa le prepar mai des....si asta o stiu. Sucurile naturale din fructe sau legume! Caci despre ele este vorba. Si tot ele, sunt vedetele competitiei Castig timp cu Philips si Gustos.ro  Dar ca sa putem prepara aceste sucuri avem nevoie de un storcator de fructe. Eu nu am avut parte de unul, asa ca am folosit storcatorul manual de citrice + robotul. Pe langa faptul ca mi-a luat destul de mult timp, a iesit si putin mai consistent ca si compozitie, ca un shake de fructe, pentru ca a avut mai multa pulpa decat ar trebui sa aiba in mod normal un suc. Dar...a fost bun si asa :)  
Asadar, clar ca as castiga timp in fiecare saptamana (circa 1.5 ore) daca as prepara sucuri cu aparatul Philips. Ce as face cu acest timp? Mi-ar placea sa il folosesc pentru a ma putea ocupa mai mult de blog. Cred ca asta ar fi prioritar. As scrie mai multe postari, as fotografia mai mult. Pentru ca de gatit, gatesc, dar nu imi iau timp sa fotografiez si sa postez.
Si acum, sa vedem cum se prepara deliciosul Suc Gustos de capsuni :)

luni, 8 aprilie 2013

Burgeri din quinoa

Demult tot vroiam sa incerc niste burgeri din quinoa dar nu s-a ivit ocazia. Asta pana ultima data cand am gatit quinoa si am constatat ca am fiert cam multa. Asa ca n-am mai stat pe ganduri si am pus de niste burgeri minunati. Trebuie sa ii incercati ca sa va convingeti :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena