duminică, 25 septembrie 2011

Crema tartinabila din branza de vaci

Azi dimineata am preparat in mare viteza o crema din branza de vaci. S-a topit cu aceeasi viteza :) Eu am folosit perle din branza de vaci, dar de obicei folosesc branzica normala de vaci. Aici o sa dau cantitatile pentru 2 persoane.


miercuri, 21 septembrie 2011

Shaorma vegetariana


Vegetarienii nu mananca sharoma. Nu? Absolut fals! :) Mananca si ei. Si e foarte buna.
N-am sa dau cantitati la aceasta "reteta" daca o putem numi astfel. O sa scriu doar ingredientele folosite si de cantitati va ocupati voi, ok? Fiecare dupa cum ii place.


Cataif cu mere

Nu sunt amatoare de concursuri culinare si nici n-am mai participat vreodata la un astfel de concurs. Dar de data asta, am descoperit pe blogul Laurei un concurs "cu parfum de toamna" cum il numeste ea si mi-am luat inima in dinti, participand si eu cu aceasta reteta. Premiul este foarte tentant, un set de cutite ceramice pe care si le-ar dori orice bucatareasa, adica orice femeie :)
De vreo 2-3 zile m-am tot gandit ce desert cu mere as putea sa fac, dar nu imi venea in minte decat retete de placinta cu mere, tarta rasturnata sau mere coapte. Totusi mi-am spus ca vreau altceva. Asa ca am adaptat frumos reteta de Cataif, transformand-o intr-un delicios desert dulce - acrisor. Sper sa va placa si voua la fel de mult.
Cataif-ul este un desert turcesc foarte bun dar foarte dulce pentru gustul meu. Asa ca merele pe care le-am adugat, acrisoare si cu aroma de scortisoara si ghimbir, au transormat acest desert "foarte" dulce intr-unul perfect.


luni, 12 septembrie 2011

"Pilaf" de quinoa


Inainte sa trecem la descrierea retetei vreau neaparat sa va spun cateva lucruri foarte importante despre aceasta cereala numita Quinoa. Daca sunteti vegetarieni sau vegani atunci quinoa trebuie sa nu lipseasca din alimentatia voastra deoarece este o sursa bogata de proteine. Mai mult decat atat, este o proteina completa, continand toti cei 9 aminoacizi esentiali. Este de 4 ori mai bogata in calciu decat graul, contine grasimi esentiale, vitamine si minerale. Contine o cantitate redusa de grasimi saturate, in schim este bogata in carbohidrati. De asemenea, este bogata in fibre, fapt ce favorizeaza o digestie sanatoasa. Iar cei care sunt alergici la gluten o pot consuma fara probleme, deoarece quinoa nu contine gluten.
Sper ca v-am convins cat de sanatoase sunt aceste seminte. Si pentru ca se prepara rapid si poate fi folosit in multe retete (in supe, salate, fursecuri, budinci, substituent pentru orez si paste) pentru mine quinoa este un super aliment!

Fursecuri cu ciocolata

Am gasit aceasta reteta pe un pachet de fursecuri cumparate. Aici in Suedia sunt multe produse care au si reteta pe ambalaj, in caz ca vrei sa incerci acasa. Asa ca m-am bucurat intr-o dupa-masa pregatind cele mai ciocolatoase fursecuri. Reteta este foarte simpla iar rezultatul este uimitor.

marți, 6 septembrie 2011

Fasole batuta

Nu, n-a batut-o nimeni, normal. Si nici nu stiu cine i-a pus numele asta. Sau....altul, la fel de interesant: fasole frecata :) Ei, cert este ca fasolea asta dupa ce o bati se face atat de buna incat....iti vine sa o mai bati odata :)
De data asta mie mi-a iesit cam movalie asa, din cauza ca am folosit fasole rosie (Red kidney bean). Dar de obicei folosesc fasole alba si atunci culoarea va fi mai placuta.

Chiftelute cu nuca

Pentru astazi va propun o reteta de chiftelute vegetariene foarte gustoase. Datorita cascavalului afumat, vor semana la gust cu cele din carne (cel putin asa spun altii, eu nu pot sa confirm ca nu am gustat carne niciodata). Noua ne plac foarte mult langa un piure cald, sau daca nu, reci cu putin mustar deasupra.



duminică, 4 septembrie 2011

Milkshake cu banane si kiwi

Si acum o sa va prezint varianta imbunatatita a retetei anterioare :) Se adauga 2 fructe de kiwi si va rezulta un milkshake numai bun de servit la micul dejun. Consistent si cremos.


Milkshake de banane

Eu nu mananc bananele decat in prima zi cand le cumpar si doar daca sunt verzi :) Asa ca dupa ce se mai coc putin sunt perfecte pentru un milkshake rapid si racoros. Aaa...si delicios! :)


joi, 1 septembrie 2011

Hummus

Mi-e dor de gustul adevarat al Hummus-ului din Israel. Nu de alta, dar orice ingrediente as pune si orice combinatii as face, nu imi iese ca cel pe care l-am mancat acolo. Am mai mancat si in Romania in diverse locuri, am mancat si in Suedia, si cumparat si de tot felul. Dar degeaba, in Israel are alt gust :)
Asta nu ma impiedica oricum sa prepar cu drag acest pate de naut indragit de noi. Reteta e foarte simpla, se face rapid, e consistent si gustos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena